Efter förra succén med LUXE EVENT Spa var det igår kväll äntligen dags för vårt andra LUXE EVENT. Denna gång LUXE EVENT food & wine som hölls i mysiga lokalen Mosebacke Matstudio för ett gäng härliga mat-& bakbloggare. Oj, vilken trevlig och rolig kväll vi hade! Det går ju inte att bli så mycket fel när man har fantastiska gäster, utsökt mat och en underbar lokal.
Vi är så glada för att så många fina, härliga gäster ville komma på vårt event för att ha en trevlig och god middag tillsammans! Stort tack till Sveriges Mästerkock deltagaren Anna Barkman, krogrecensenten & Vin och matguiden bloggaren Agnieszka, mat-& bakbloggaren Bambi, Hela Sverige bakar vinnaren & Älska att baka bloggaren Caroline, ELLE mat & vin bloggaren Caroline, Hela Sverige bakar deltagaren och ELLE mat & vin bloggaren Cassandra, Hela Sverige bakar deltagaren & tidningen Hembakat bloggaren Fredrik, kokboksförfattaren & kocken Johanna Westman, norska bakbloggaren Kaja baker, matbloggaren Matstugan och bakelseentusiasten Milana för att ni gjorde vår kväll.
Kokboksförfattaren och kocken Johanna Westman som har den här mysiga lokalen brukar normalt ha bland annat matlagningskurser för barn här men igår kväll dukade vi upp för fyra rätters middag som vår private kock Henrik Dahlin från Sveriges Kockar skulle laga åt oss på plats.
Alla de här goda rätterna lagade kocken Henrik Dahlin till oss mitt ibland oss. Väldigt personligt och hög hemma-hos-känsla. Och den där roliga utdragbara teleskopgaffeln som vi hittade, herregud säger jag bara 🙂 Det bjöds på cheviche på pilgrimsmussla som apertif, terinne på confiterad anka med blomkåls pannacotta samt en crudite på rättika till förrätt och vitlöksstekt Kalvytterfilé med Anyapotatis, ostronskivling, ramslöksmajonäs och kalvsky till varmrätt. Allt supergott och utmärkt tillagat!
Och ja så klart pricken över i:et – efterrätten! Där hade Henrik gjort en färskostmousse med bakad rabarber, kardemumma consumé och havrefras som vi fick njuta av samtidigt som chokladpralinerna från Chokladfabriken flödade. Linda aka Matstugan kommer få fortsätta frossa i chokladpraliner för hon blev vinnare till en chokladpralinkurs hos Chokladfabriken. Till det serverade vi gott kaffe från Nescafé dolce gusto i coolaste Mini cooper edition som även lycklige Anna Barkman kammade hem som vinst under kvällen.
Under kvällen njöt vi av alkoholfri rekorderlig cider från Åbro och olika matchande viner från Rioja som hade valts ut av en sommelier på Grand Hotel. Agnieszka som fotade kvällens härligaste vinbild ska även få en personlig vinprovning med denne sommelier tillsammans med sina vänner. Hoppas dom får dricka mycket av min favorit som var det ljusa rosévinet Campo Viejo, ett perfekt lättdrucket vin till sommaren!
Perfekt passande till det vinet är Johanna Westman´s kokbok Semester, där man kan hitta massor med sommarnyttiga recept till grillen, pique-niquetips och kräftskivan.
Under kvällen hade vi massor av spännande happenings under kvällen där gästerna kunde vinna olika extra fina vinster. Kolla in det lyxiga vinstbordet! Cassandra kommer få avnjuta ännu en god middag men denna gång på tapasrestaurangen Xarcuteria och Agniezska hade turen med sig och fick packa med sig både en middagsbox med valfri restaurang från Myday OCH gjutjärnsgrytan från Le Creuset hem 🙂
Den här superfina servisen med både tallrikar, glas och vinglas designade av Maria Montazami vann Bambi. Jag och Felicia blev helt kära i servisen och var sugna på att sno den till kvällens dukning! En brunch för två på Djurgårdsbrunn och en brunchkryssning för två med S/S Strömma var också två av eventets vinster.
Som en liten extra happening avslutade vi middagskvällen med en tårtdekoreringstävling. Gulliga Jenny från Sockerverkstan
visade gästerna några tips på hur man kan spritsa tårtor och därefter blev gästerna placerade på en varsin station..
På varje station fanns tre färdiga tårtbottnar, choklad- & vaniljfyllning, strössel och annan dekorering från Dr Oetker och grädde. Självklart även ett förkläde för att skydda middagsklädslarna!
Sen blev det full fart på gästerna 🙂 Alla gick verkligen all in och tog uppdraget på fullaste allvar.
Titta vilka fina mästerverk gästerna lyckades åstadkomma på bara 10 minuter! Kan säga att det skulle ta ta mig minst en dag att få till nåt som skulle vara ens i närheten. Vi blev imponerade av alla tårtorna så det var grymt svårt att utse en vinnare men vi valde Cassandra‘s tårta. Vilken tror du att det var? 😉 Hon vann därmed en tårtdekoreringskurs hos Sockerverkstan..
Men ingen gick lottlös hem för alla gästerna fick som vanligt med sig en riktigt lyxig goodiebag hem. I den fint somriga Rice kylväskan fanns en supersnygg brödkorg i mässing från Herstal, en passande vinkylare från Eva Solo, fina muffinsformar i porslin från IB Laursen, olika varianter av sött Mumin porslin från Arabia, ansiktskräm från lyxiga Rodial, väldoftande diskmedel, handtvål och handkräm från Rituals, ugnsformar från Pyrex, sköna kökshanddukar från Juna, bordsunderlägg och vinkork i silikon från KG Design, kokboken Semester (av Johanna Westman) och tidningen Elle mat & vin. TUSEN TACK till alla sponsorer och gäster som förgyllde vårt event!